Blutsaft och blodpudding

Eftersom att mitt järnvärde var lite lågt sist jag var på besök hos barnmorskan så ville hon att jag skulle försöka få upp det med ändrad kost. Vanligtvis får man äta järntabletter men tydligen fungerar inte en av mina medeciner tillsammans med dem.


Dock är det inte förens idag, sex dagar efter besöket... som jag faktist tar tag i det hela! Jag har istället för tabletter köpt Blutsaft från apoteket som jag ska ta en hutt av varje morgon för att få lite mer järn. Men för att få ut något alls av en järnrik kost så måste man även dra ner på mejeriprodukter eftersom det hämmar upptaget av järnet. C-vitamin är bra då det hjälper att fånga upp järnet i kosten istället.

Men jag ääääälskar ju mjölk!!! Kan dricka minst en liter om dagen.. Så jag får helt enkelt försöka dra ner på det. Till lunch idag är tanken att jag ska äta blodpudding och till middag blir det nötkött! Men matlagningen hade varit enklare om man fick använda sig av mejeriprodukter! Nu lär man tänka till på hur man kan få det gott ändå! Till köttet blir det ugnsbakade rotfrukter och rödbetor då rödbetor också innehåller järn. 

Så idag mina vänner blir det en riktig järnboost!!




Kommentarer
Postat av: Anonym

Använd imat istället för grädde bara! :) Havrebaserat och jag personligen märker ingen skillnad :)

Svar: Tack för tipset! Tanken har slagit mig men är lite rädd för att det ska smaka havre om maten. Men nu ska jag absolut ge det ett försök :)
Emma Andersson

2017-03-04 @ 04:25:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: